Risetti Oy - Intohimosta kuivatuotteisiin

Ristolaisten perheyritys aloitti pakkaamotoiminnalla vuonna 1995. Osakkaina neljä sisarusta. Liikkeelle lähdettiin nollasta pienen lainan turvin. Alusta alkaen aherrettiin sillä ajatuksella, että pakkauskoneita ostettiin käytettynä ja yrityksen pohjaa rakennetaan pienesti, pala palalta. Ässänä hihassa oli vuosikymmeniä markkinointia tehnyt perheen isä Erkki.

Kuivattuja elintarvikkeita pussitettiin sekä pakattiin kymmenisen vuotta ja toiminta kasvoi. Kun yrityksen toiminta oli vakiintunut, vetovastuu yrityksestä siirtyi kokonaan sisaruksille Samille ja Saijalle. Samille oli luontevaa vastata konekannasta, kun Saija istuutui konttorituolille talouden ja paperitöiden ääreen.

Uusia tuotteita ja tuoteperheitä

Peruselintarvikkeiden lisäksi uusia tuotteita on otettu pakattavaksi säännöllisesti. Merkittävä tuoteryhmä – Nokittavaksi-lintujen ruoat muodostaa tänä päivänä liiketoiminnasta viidenneksen.

Ajan hermolla ja ruokatrendien kuulolla ollaan koko ajan. Uutta suuntaa edustaa mm. suomalainen härkäpapurouhe ja bataattirouhe.

Risetin voimavarana henkilökunta

Ilmapiiri ja henki Risetissä on perheyritykselle tyypillinen – yhdessä tekeminen. Risettiläisyys tarkoittaa rentoa meininkiä ja sitoutumista tavoitteisiin.

Tekemisen sävelenä on koko ajan ollut hallittu kasvu. Yli kahden vuosikymmenen tuloksena Risetissä työskentelee nyt jo kolmas sukupolvi.

Yksi yrityksen vahvuuksista on henkilökunnan moniosaaminen, kaikki ovat tulleet yritykseen eri aloilta.

Jatkossakin puhdasta ruokaa

Pitkäaikaiset luottamukselliset suhteen tavarantoimittajiin, asiakkaisiin ja rahoittajiin on ollut yksi kivijaloista. Hallituksen puheenjohtaja Saija kertoo, että vaikka tie on ollut välillä mutkikas ja raskaskin, kahdenkymmenen vuoden jälkeen tuntuu edelleen kivalta tulla töihin, joka päivä.

Hauskin kuluttajapalaute tuli aikana, jolloin geenimanipuloinnista puhuttiin mediassa. Soittaja kysyi, ovatko pellavansiemenet terveydelle vaarallisia. Nainen kertoi nauraen, että hänellä on vain tuo yksi mies, jolle hän syöttää siemeniä. Hän on kovin rakas, eikä vaimo halua ottaa mitään riskejä.

Tulevaisuuteen tähyillään avoimella mielellä ja innolla alalla, joka koskettaa meitä kaikkia. Puhdas ruoka!