Vuohenjuusto-punajuuripiirakka

 

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl vettä

Täyte

1 sipuli

400 g keitettyjä punajuuria

1 tl Risetti hienokiteistä merisuolaa

ripaus mustapippuria

1 tl rosmariinia

75 g vuohenjuustoa

3 kpl kananmunaa

2 dl Crème fraîchea

1⁄2 tl hunajaa

1/2 dl Risetti kuorettomia kurpitsansiemeniä

 

Nypi yhteen voi ja jauhot. Lisää vesi ja työstä seos taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 24 cm. Anna seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele punajuuret. Paista sipulit voissa. Sekoita sipulit, punajuuret, suola, pippuri ja rosmariini. Muserra vuohenjuusto ja sekoita joukkoon kananmunat, créme fraiche, hunaja ja punajuuri-sipuliseos.

Esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia. Kaada täyte piirakkapohjaan. Ripottele kurpitsansiemeniä päälle ja paista uunin keskiosassa 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja tarjoile.

Julkaistu kohteessa Leivonta