Vihreä thaikeitto

Ohje: Piritta Kantojärvi
www.tunturikeittio.com

Tuulisena ja tihkusateisena päivänä kuumasti maustettu ruoka tuntuu hyvältä. Vihreään thaikeittoon voi lisätä tuoretta kalaa, jos sitä on tarjolla. Ilman kalaa annos on painoonsa nähden ravintoarvoiltaan kevyehkö. 

Ainekset kahdelle:

thai mausteet kuivattuna: 2-3 kaffir limen lehtiä, 1 sitruunaruoho paloina, 1-3 pientä punaista chilipalkoa ilman siemeniä, pieniksi tikuiksi leikattua inkivääriä, puolikas lime kuorineen siivutettuna (yht. n. 15 g)

20-30 ml thai kalakastiketta (pakkaa 5 cl muovipulloon)

20 g vihreää thai currytahnaa (pakkaa pieneen minigrip pussiin)

30 g kookosjauhetta (esim Wok’n Roll. huom! kookoshiutaleet ei käy!)

20 g kuivattua kesäkurpitsaa

5 g kuivattuja (katka)rapuja

15 g kuivattuja pitkiä vihreitä papuja (pakasteesta kuivattuja)

5 g kuivattua sipulia (kesäsipuli varsineen)

8 g Risetti kuivattuja keittovihanneksia

5 g kuivattuja kirsikkatomaattisiivuja

60-100 g laadukkaita paksuja riisinuudeleita

 

Paino: 200 – 245 g

Veden tarve: alle litra

 

Valmistus:

  1. Liota sitruunaruoho ja valkosipuli erikseen (esim omassa minigrip pussissaan). Liota kasvikset ja ravut myös eri purkeissa. Tomaatit voi laittaa rapujen kanssa samaan (jolloin ne jäävät näkyville annoksessa) mutta ne voivat olla myös kasvissekoituksessa.
  2. Keitä kasvikset kattilassa lähes kypsiksi. Laita syrjään odottamaan.
  3. Tee kastike: Laita liotetut mausteet trangian kannelle liotusvedessään muiden mausteiden kera ja haihduta vesi pois. Lisää öljyä ja paista kevyesti. Lisää vettä ja kookosjauhe.
  4. Yhdistä: Sekoita kastike kasvisten joukkoon kattilassa. Tässä vaiheessa voit kontrolloida tulisuutta (mitä ei voi tehdä, jos teet kastikkeen ensin kattilan pohjalla ja keität siinä kasvikset kypsiksi, mutta toki se on mahdollista ja helpompaakin). Lisää nuudelit, ravut, tomaatit ja tarvittaessa (puhdasta) vettä. Kiehauta keitto kypsäksi.
  5. Poista kaffirlimen lehdet, sitruunaruoho ja limesiivut.
Julkaistu kohteessa Reppuun