risetti_suomalainen_pellavansiemen
sydanmerkki-icon

Ravintosisältö/100 g:

Energia 515 kcal (2119 kJ)
Rasva g43,3
josta tyydyttynyttä g4,0
Hiilihydraatit g1,5
josta sokereita g1,5
Ravintokuitu g27,4
Proteiini g18,8
Suola g0,08

Pellavansiemen

Käytä pellavansiemeniä leivonnassa sämpylöihin tai leipiin. Sellaisenaan syötynä, pellavansiemen ei liukene ruuansulatuselimistössä. Laita pellavansiemeniä yöksi veteen likoamaan ja juo aamulla syntynyt “pellavalima”. Siemenet voi myös murskata ja nauttia runsaan veden kera. Käyttösuositus 1 – 2 rkl päivässä.

Säilytys kuivassa ja viileässä.

Koska pellavan sadot ovat olleet muutamana vuosina huonot, emme saa riittävästi laadukasta kotimaista siementä. Siksi olemme tilapäisesti joutuneet siirtymään tuontisiemeneen (alkuperämaa Kazakstan). Kunhan syksyllä uusi sato valmistuu, siirrymme takaisin suomalaiseen pellavansiemeneen.

Pakkauskoko:

500 g

Reseptivinkit:

Mansikka-juustokakku
Härkäpapu-siemennäkkileipä
Pellavansiemensmoothie
Hunajapaahdetut siemenet

Pakkauksen kierrätysohje:

Kaikki Risetin muovipakkaukset voi laittaa muovinkeräykseen. Jos lähelläsi ei ole muovinkeräystä, pakkauksen voi hävittää sekajätteenä. Lisätietoa muovinkierrätyksestä ja keräyspisteet: rinkiin.fi

Ravintosisältö/100 g:

  • Rasva 43.3 g
    - josta tyydyttynyttä 4.0 g
  • Hiilihydraatit 1.5 g
    - josta sokereita 1.5 g
  • Ravintokuitu 27.4 g
  • Proteiini 18.8 g
  • Suola 0.08 g

Kerro mitä mieltä olet tuotteesta