Risetti-tuotteet

Risetti-tuotteisiin kuuluu kymmenen erilaista kuivatuotetta: siemeniä rouheita, lastuja, gluteenitonta korppujauhoa ja hienokiteistä merisuolaa.

Tuotteemme on pakattu kirkkaisiin pusseihin eli näet jo kaupan hyllyllä, kuinka paljon tavaraa pakkauksessa on ja miltä se näyttää. Pakkauksista löytyy myös reseptivinkkejä, joita kerromme myös Herkulliset reseptit -sivulla.

Härkäpapurouhe suomalainen

Härkäpapurouhetta käytetään kaikessa ruoanlaitossa soijarouheen tapaan. Ennen käyttöä, keitä härkäpapurouhetta vedessä tai kasvisliemessä noin 15 minuuttia.

Ainesosat: 

kuorittu härkäpapu, saattaa sisältää pieniä määriä HERNEttä

Ravintosisältö/100 g:

Energia 1399 kJ/331 Kcal
Proteiini 32 g
Hiilihydraatti 43,2 g
Rasva 1,4 g
Ravintokuitu 8,6 g
Suola <0,01 g (laskettuna luontaisesta natriumista)

Kuvan etiketin tiedot ovat saattaneet muuttua.

 

Paahdettu sipulirouhe 250 g ja 150 g

Paahdettua sipulirouhetta käytetään ruuanlaittoon tai lisukkeeksi sellaisenaan.

Aineisosat:
sipuli, kasvisöljy (palmuöljy), vehnäjauho ja suola

Ravintosisältö/100g:
Energia 2487 kJ/599 Kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 42 g, josta sokeria 8 g
Rasva 44 g, josta tyydyttynyttä 21 g
Ravintokuitu 5,4 g
Suola 1,5 g

Katso herkullinen resepti, Tanskalainen paahtopaistileipä – Smørrebrød

Kuvan etiketin tiedot ovat saattaneet muuttua.

Kuoreton kurpitsansiemen 400 g

Käytä kuorettomia kurpitsansiemeniä leivonnassa pähkinöiden tapaan. Voit myös nauttia niitä sellaisenaan tai paahdettuina (varovasti kuivassa pannussa sekoittamalla).

Ravintosisältö/100g:
Energia 2434 kJ/581 Kcal
Proteiini 24,5 g
Hiilihydraatit 17,8 g, josta sokeria 1,6 g
Rasva 45,8 g, josta tyydyttynyttä 8,7 g
Ravintokuitu 3,9 g

Suolapitoisuus <0,02 g (laskettuna luontaisesta natriumista)

Katso herkullinen resepti, Vuohenjuusto-punajuuripiirakka

Kuvan etiketin tiedot ovat saattaneet muuttua.

Suomalainen pellavansiemen 500 g

Käyttösuositus 1-2 rkl siemeniä vuorokaudessa.

Käytä pellavansiemeniä leivonnassa sämpylöihin tai leipiin.
Sellaisenaan syötynä, pellavansiemen ei liukene ruoansulatuselimistössä. Laita pellavansiemeniä yöksi veteen likoamaan ja juo aamulla syntynyt ”pellavalima”. Siemenet voi myös murskata ja nauttia runsaan veden kera.

Ravintosisältö/100g:
Energia 2119 kJ/515 Kcal
Proteiini 18,8 g
Hiilihydraatit 1,5 g, josta sokeria 1,5 g
Ravintokuitua 27,4 g
Rasva 43,3 g, josta tyydyttynyttä 4,0 g

Suolapitoisuus <0,08 g (laskettuna luontaisesta natriumista)

Katso herkullinen resepti, Pellavapyörykät.

Kuvan etiketin tiedot ovat saattaneet muuttua.

Kuivattu keittovihannes 200 g

Kuivattuja keittovihanneksia käytetään sellaisenaan tai liotettuna kaikkeen ruoanlaittoon.

Kuivattu tuote säilyy pitkään, joten se on erinomainen hätävara vaikka mökille tai veneeseen. Keveytensä ansiosta se on myös mainio maustelisä vaelluksille.

Ainesosat:

sipuli, porkkana, nauris, purjosipuli ja persilja

Ravintosisältö/100g:
Energia 832 kJ / 199 Kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 39,6 g
Rasva 1,5 g

Katso herkullinen resepti, Kasviskeksit.

Kuvan etiketin tiedot ovat saattaneet muuttua.

Gluteeniton korppujauho 400 g

Korppujauhoa voi käyttää kaikkeen ruoanlaittoon: leivosvuokien leivitykseen, kuorrutuksiin, liha-, kala- ja kasvispyöryköiden ja -pihvien jatkeeksi.

Ainesosat:

soijaproteiini, maissi ja sokeri

Gluteeniton korppujauhomme on maidoton, eikä sisällä lisäaineita (säilöntä- tai väriaineita), eikä myöskään hiivaa. Se palvelee suurta osaa erikoisruokavaliota noudattavia.

Ravintosisältö/100g:
Energia 1370 kJ/328 Kcal
Proteiini 31,2 g
Hiilihydraatti 47,7 g, josta sokeria 1,7 g
Rasva 1,3 g, josta tyydyttynyttä 0,3 g
Ravintokuitu 9,4 g

Katso herkullinen resepti, Gluteenittomat piparkakut.

Kuvan etiketin tiedot ovat saattaneet muuttua.

Suomalainen pellavansiemenrouhe 400 g

Suositeltava annos on 1-2 rkl rouhetta vuorokaudessa.

Risetti pellavansiemenrouhe on kylmäpuristettu ilman kuumakäsittelyä. Näin säilyvät arvokkaat ainesosat sinulle asti. Pellavansiemenrouhetta voi käyttää leivontaan tai syödä sellaisenaan jogurtin, puuron tai viilin lisäkkeenä. Siemenissä on noin 30 prosenttia, rouheessa 20 prosenttia siemenöljyä. Öljyssä on runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja. Määrästä noin 60 prosenttia on alfalinoleenihappoa, 20 prosenttia linolihappoa.

Leivonnassa ja puuroissa 10% jauhoista voi korvata pellavansiemenrouheella. Rouhe sitoo vettä, joten niitä käytettäessä leivonnaisten kokonaisjauhomäärää kannattaa vähentää.

Käytämme satokauden mukaan ensisijaisesti kotimaista pellavaa.

Ravintosisältö/100g:
Energia 1848 kJ / 448 kcal
Proteiini 23,7 g
Hiilihydraatti 2,0 g, josta sokeria 2,0 g
Ravintokuitua 32,2 g
Rasva 32,5 g, josta tyydyttynyttä 2,9 g

Suolapitoisuus <0,1 g (laskettuna luontaisesta natriumista)

Katso herkullinen resepti, Pellavansiemensämpylät.

Kuvan etiketin tiedot ovat saattaneet muuttua.

Kuivattu sipulilastu 150 g

Kuivattua sipulilastua käytetään sellaisenaan tai liotettuna kaikkeen ruoanlaittoon tuoreen sipulin tavoin.

Kuivattu tuote säilyy pitkään, joten se on erinomainen hätävara vaikka mökille tai veneeseen. Keveytensä ansiosta se on myös mainio maustelisä vaelluksille.

150g kuivattua sipulia vastaa noin 1 kg tuoretta sipulia.

Ravintosisältö/100g:
Energia 1408 kJ / 336 Kcal
Proteiini 8,9 g
Hiilihydraatti 74 g, josta sokeria 35,9 g
Rasva 0,5 g, josta tyydyttynyttä 0,08 g
Ravintokuitu 9,2 g

Katso herkullinen resepti, Jauhemaksapihvit.

Kuvan etiketin tiedot ovat saattaneet muuttua.

Hienokiteinen merisuola 1 kg ja 250 g

Risetti Oy:n hienokiteinen merisuola on pehmeänmakuinen pöytäsuola kaikkeen ruoanlaittoon. Se ei sisällä muita lisäaineita kuin paakkuuntumisenestoainetta ( E535 ). Hienokiteiseen merisuolaan ei ole lisätty jodia.

Kun makuja aletaan punnita viimeistä piirtoa myöten, on suolan määrän lisäksi ratkaisevaa sen laatu.

Nykyisestä myrkynmaineestaan huolimatta suola kuuluu elämän perusaineksiin. Sen tehtävänä on ylläpitää solujen sisäistä nestetasapainoa.

Katso herkullinen resepti, Graavilohi

Kuvan etiketin tiedot ovat saattaneet muuttua.

Kuorittu auringonkukansiemen 500 g

Kuorittuja auringonkukansiemeniä voi käyttää leivonnassa tai ripotella salaattien joukkoon. Niitä voi nauttia myös sellaisenaan tai paahdettuina (varovasti kuivassa pannussa sekoittamalla).

Ravintosisältö/100g:
Energia 2705 kJ/646 Kcal
Proteiini 20,1 g
Hiilihydraatti 6,2 g, josta sokeria 1,9 g
Rasva 60,1 g, josta tyydyttynyttä 6,6 g
Ravintokuitu 7,4 g

Suolapitoisuus <0,03 g (laskettuna luontaisesta natriumista)

Katso herkullinen resepti, Kukkaleipä.

Kuvan etiketin tiedot ovat saattaneet muuttua.