Thai munakoisoa ja riisiä

 Ainekset kahdelle

30 g kuivattua tofua (pieniä kuutioita)

6 g kuivattua paprikaa

8 g kuivattua purjoa

8 g Risetti kuivattuja keittovihanneksia

13 g kuivattua (thai)munakoisoa (ohuita lastuja, höyrytetty etukäteen)

kuivattuja thai mausteita: 2 kaffir limen lehteä, 1 sitruunaruoho muutamassa palassa, 2 vihreää chilipalkoa ilman siemeniä, peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä pieninä tikkuina

30 ml thai kalakastiketta tai soijakastiketta

10 ml vihreää thai currytahnaa (2 tl)

35 g kookosjauhetta (esim Wok’n’roll, huom ei hiutaleita!)

10 ml auringonkukkaöljyä tms (ei välttämätön, jos ravinnossa muuten on tarpeeksi rasvaa).

125 g jasmiini-/basmatiriisiä (10-15 min keittoaika)

 

Paino: alle 300 g
Veden tarve: alle litra + riisin huuhteluvesi

Valmistus:

  1.  Liota tofu (riittävän kauan, jotta keskikohdat kuutioista eivät jää koviksi!).
  2.  Liota kasvikset.
  3. Huuhtele riisi kattilassa vettä vaihtamalla. Keitä riisi (noin 3 dl vettä) lähes kypsäksi.
  4.  Keitä liotetut kasvikset lähes kypsiksi kuivattujen thaimausteiden kanssa.
  5. Lisää kasvisten joukkoon kookosjauhe, kala/soijakastike, öljy ja currytahna. Keitä kunnes kypsää. Poista kaffirlimen lehdet, sitruunaruoho ja chilipalat, jos mahdollista.
  6. Lämmitä riisi.
  7. Tarjoile ja nauti.

 

Julkaistu kohteessa Reppuun