Risetti Oy

– Intohimosta kuivatuotteisiin

Ristolaisten perheyritys aloitti pakkaamotoiminnalla vuonna 1995. Osakkaina neljä sisarusta. Liikkeelle lähdettiin nollasta pienen lainan turvin. Alusta alkaen aherrettiin sillä ajatuksella, että pakkauskoneita ostettiin käytettynä ja yrityksen pohjaa rakennetaan pienesti, pala palalta. Ässänä hihassa oli vuosikymmeniä markkinointia tehnyt perheen isä Erkki.

Kuivattuja elintarvikkeita pussitettiin ja pakattiin kymmenisen vuotta ja toiminta kasvoi. Kun yrityksen toiminta oli vakiintunut, vetovastuu yrityksestä siirtyi kokonaan sisaruksille Samille ja Saijalle. Samille oli luontevaa vastata konekannasta, kun Saija istui konttorituolille talouden ja paperitöiden ääreen. Tekemisen sävelenä on koko ajan ollut hallittu kasvu. Yli kahden vuosikymmenen tuloksena Risetissä työskentelee nyt jo kolmas sukupolvi.

Peruselintarvikkeiden lisäksi uusia tuotteita on otettu pakattavaksi säännöllisesti. Merkittävä tuoteryhmä – Nokittavaksi-lintujen ruoat muodostaa tänä päivänä liiketoiminnasta viidenneksen.

Ilmapiiri ja henki Risetissä on perheyritykselle tyypillinen – yhdessä tekeminen. Risettiläisyys tarkoittaa rentoa meininkiä ja sitoutumista tavoitteisiin.

Yksi yrityksen vahvuuksista on henkilökunnan moniosaaminen, kaikki ovat tulleet yritykseen eri aloilta. Lisäksi pitkäaikaiset luottamukselliset suhteen tavarantoimittajiin, asiakkaisiin ja rahoittajiin on ollut yksi kivijaloista. Hallituksen puheenjohtaja Saija kertoo, että vaikka tie on ollut välillä mutkikas ja raskaskin, kahdenkymmenen vuoden jälkeen tuntuu edelleen kivalta tulla töihin, joka päivä.

Hauskin kuluttajapalaute tuli aikana, jolloin geenimanipuloinnista puhuttiin mediassa. Soittaja kysyi, ovatko pellavansiemenet terveydelle vaarallisia. Nainen kertoi nauraen, että hänellä on vain tuo yksi mies jolle hän syöttää siemeniä, joka on kovin rakas, eikä hän halua ottaa mitään riskejä.

Tulevaisuuteen tähyillään avoimella mielellä ja innolla alalla, joka koskettaa meitä kaikkia. Puhdas ruoka!