Risetti porkkanalaatikko

Paahteinen porkkanalaatikko

1,5 kg porkkanoita
5 rkl rypsiöljyä
2 pientä sipulia/tai yksi iso
3 kynttä valkosipulia 

¾ dl rikottuja esikypsytettyjä ohrasuurimoita
3,5 dl vettä
½ kasvisliemikuutio 

2 rkl siirappia
2 dl kermaa
½ tl muskottipähkinää
1 tl suolaa 

¼ dl Risetti gluteenitonta korppujauhoja
1 rkl voita 

Tee näin: 

Kuori ja pilko porkkanat leivinpaperin päälle pellille (n. 1*2 cm kokoisiksi paloiksi), lohko myös sipulit pellille. Lisää valkosipulinkynnet kuorineen. Lisää päälle öljyä ja sekoita. Paahda 225 asteessa n. 30-35 min, niin, että porkkanat ovat kypsiä. Sekoita välillä. Lisää kattilaan vesi, ohrasuurimot ja ½ kasvisliemikuutio ja hauduta suurimot kypsiksi kannen alla hiljalleen pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä kypsät kasvikset kulhoon, poista valkosipulinkynnet kuoristaan ja lisää kasvisten joukkoon. Lisää kerma, siirappi ja mausteet. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää keitetyt ohrasuurimot keitinvesineen. Sekoita ja kaada voideltuun uunivuokaan. Lisää päälle korppujauhot ja painele haluamasi kuviot. Lisää voinokareita pinnalle ja paista 225 asteessa n. 15 min niin että laatikko on saanut kauniin värin.  

Kokeile myös näitä