Risetti mansikka-juustokakku

Mansikka-juustokakku

 

  • 6 liivatelehteä (5 riittää jos käytät napakoita tuoreita mansikoita)
  • 2 dl vispi- tai kuohukermaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl mansikoita

Tee näin:

Murusta keksit. Laita vaikka keksit pakastepussiin ja painele kaulimella päältä niin, että keksit menevät pieneksi muruksi. Lisää muruset kulhoon, lisää sulatettu voi tai margariini. Lisää pellavansiemenet ja sekoita tasaiseksi. Lisää leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja kiinnitä vuoan reunat pohjaan. Painele seos vuon pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä jääkaappiin.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja sokerit. Soseuta mansikat ja ota vajaa puoli dl soseesta pieneen kulhoon. Lämmitä pieni määrä sosetta kuumaksi mikroaaltouunissa tai hellalla. Puristele vedet pois liivatteista ja lisää kuuman soseen joukkoon. Anna sulaa ja sekoita. Lisää ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita tasaiseksi. Siirrä jääkaappiin hyytymään. Voit leipoa kakun jo hyvin edellisenä päivänä. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Leikkaa leivinpaperi sopivan kokoiseksi ja koristele tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä.

 

Kokeile myös näitä