Risetti bataatti-linssipyörykät

Bataatti-linssipyörykät

Tee näin:

Huuhtele ja valuta kypsät punaiset linssit. Lisää joukkoon Risetti kuivattu bataattirouhe, Risetti paahdettu sipulirouhe sekä mausteet. Sekoita. Lisää joukkoon kiehuva vesi, johon on lisätty kasvisliemikuutio. Anna turvota n. 15 min. Lisää vielä joukkoon kerma sekä öljy. Sekoita tasaiseksi massaksi, painele vähän linssejä murskaksi samalla lusikan avulla. Jos taikina tuntuu kuivalta, voit lisätä tilkan vettä. Muotoile taikina pyöryköiksi kostutetuin sormin. Paista 200 asteessa n. 20-25 min.

Vinkki

Tarjoa pyörykät esim. keitetyn riisin kera ja tuoreen korianterin tai lehtipersiljan kera. Helppo kastike pyöryköille syntyy näin: lisää kulhoon 200 g turkkilaista jogurttia tai kaurafraichea sekä 1 tl harissatahnaa, sekoita! Helppo kastike on valmis.

 

 

Kokeile myös näitä