Porkkanakakku

 

100 g voita

1,5 dl sokeria

2,5 dl porkkanaraastetta

1/2 dl Risetti pellavarouhetta

1/2 dl mantelirouhetta

1 rkl vanilliinisokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

 

Sekoita 1/2 dl pellavarouhetta ja 1 dl kuumaa vettä, anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon (osittain jäähtynyt) pellavaseos, porkkanaraaste, pellavarouhe ja mantelirouhe. Sihtaa joukkoon jauhoseos, sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada pienehköön voideltuun ja pellavarouheella leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin tunnin.

Julkaistu kohteessa Leivonta