Pellavansiemensämpylät

 

5 dl maitoa

50 g hiivaa

2 tl Risetti hienokiteistä merisuolaa

2 dl pellavansiemeniä

½ dl öljyä

7 dl hiivaleipäjauhoa

3 dl vehnäjauhoa

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, pellavansiemenet, öljy, hiivaleipäjauhot ja vehnäjauhoja sen verran, että saat löysähkön, tasaisen taikinan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoilee kulhon reunoista.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 45 minuuttia.

Muodosta taikinasta tanko ja jaa se 24 osaan. Pyörittele palat pulliksi.

Kohota leivinpaperin päällä liinalla peitettynä ½ tuntia.

Paista 225 asteessa 15 minuuttia.

Julkaistu kohteessa Leivonta