Näkkileipä

Ohje: Piritta Kantojärvi
www.tunturikeittio.com

Tämä leipä tehdään valmiiksi kotona. Kuivattu leipä säilyy hyvänä pitkään. Retkellä leipä pysyy ehjänä mukana muovirasiassa.

Ainekset yhteen pellilliseen

1 dl Risetti pellavansiemeniä

1 dl Risetti kuorittuja auringonkukansiemeniä

1 dl Risetti kuorittuja kurpitsansiemeniä

1 dl seesaminsiemeniä

2 dl maissitärkkelystä (Maizena)

2,5 dl vettä

0,5 dl oliivi-/rypsiöljyä

sormisuolaa

Paino: noin 400 g

 

Valmistus ennakkoon

1. Kiehauta vesi, ja sekoita siihen öljy.

2. Sekoita Maizena siementen joukkoon.

3. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin.

4. Levitä massa leivinpaperin päälle mahdollisimman tasaisesti ohueksi kerrokseksi nuolijalla tai puukaulimella.

5. Ripottele sormisuolaa päälle.

6. Paista uunissa 150 °C, yksi tunti.

7. Kuivaa leipää yksi vuorokausi pöydällä tai jäähtyvässä uunissa.

Julkaistu kohteessa Reppuun