Kukkaleipä

 

2,5 dl vettä tai maitoa

25 g hiivaa

1 tl Risetti hienokiteistä merisuolaa

1 rkl siirappia

1 dl Risetti kuorittuja auringonkukansiemeniä

1 dl kaurahiutaleita/-leseitä

6 dl vehnäjauhoja

1/2 dl öljyä

Voiteluun munaa

Leivän päälle koristeeksi Risetti kuorittuja auringonkukansiemeniä

Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva. Sekoita joukkoon muut aineet ja alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa öljy. Anna kohota lämpimässä paikassa. Ota taikinasta 1/3 osa ja leivo isoksi ”sämpyläksi”, laita pellin keskelle leivinpaperin päälle. Jaa lopputaikina 9-10 yhtä suureen palaan ja pyöritä sämpylöiksi. Asettele ne ison sämpylän ympärille. Kohota, voitele munalla ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista kukkaleipä 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 20-25 minuuttia.

Julkaistu kohteessa Leivonta