Suomalainen pellavansiemen 500 g

Käyttösuositus 1-2 rkl siemeniä vuorokaudessa.

Käytä pellavansiemeniä leivonnassa sämpylöihin tai leipiin.
Sellaisenaan syötynä, pellavansiemen ei liukene ruoansulatuselimistössä. Laita pellavansiemeniä yöksi veteen likoamaan ja juo aamulla syntynyt ”pellavalima”. Siemenet voi myös murskata ja nauttia runsaan veden kera.

Ravintosisältö/100g:
Energia 2119 kJ/515 Kcal
Proteiini 18,8 g
Hiilihydraatit 1,5 g, josta sokeria 1,5 g
Ravintokuitua 27,4 g
Rasva 43,3 g, josta tyydyttynyttä 4,0 g

Suolapitoisuus <0,08 g (laskettuna luontaisesta natriumista)

Katso herkullinen resepti, Pellavapyörykät.

Kuvan etiketin tiedot ovat saattaneet muuttua.